Nakon uspješnih rezultata koje su postigli na području tehničke kulture učitelji tehničke kulture i učenici koji su sudjelovali na državnom natjecanju primljeni su kod zamjenika gradonačelnika grada Varaždina Miroslava Markovića i Lucije Dugandžić voditeljice Odsjeka za kulturu u gradu Varaždinu.

Na prijemu je istaknuto mjesto imao dobitnik državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za životno djelo poznati aktivist tehničke kulture Dragutin Labaš, umirovljeni profesor iz Varaždina. Gospodin Labaš bavi se radom u tehničkoj kulturi gotovo 50 godina. Inicijator je osnivanja Zajednice tehničke kulture grada Varaždina i Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije te nekoliko udruga tehničke kulture. Kao nastavnik i profesor tehničke kulture redovito je više od 50 godina najaktivniji sudionik svih natjecanja i smotri tehničkog stvaralaštva. Sa svojim učenicima osvajao je niz zapaženih rezultata.

Primljeni su i učenici Marin Rođak iz VI. Osnovne škole Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom i Ivicom Kolarićem voditeljem Centra izvrsnosti Varaždinske županije iz robotike, te Tomo Androlić iz VII. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom Jurišićem koji su osvojili prva mjesta na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Mirta Obelić iz V. Osnovne škole Varaždin sa mentoricom iz škole Ines Brckan osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Treće mjesto na državnom natjecanju pripalo je Matei Zeljko iz V. OŠ Varaždin sa mentoricom Ines Brckan i Svenu Patafta iz II. OŠ Varaždin sa mentorom Miroslavom Kukecom. Par učenika dobitnika priznanja bilo je odsutno zbog raznih drugih školskih obveza

Sve navedeno popratili su Željko Hajdinjak i Darko Tomašek, predsjednik i tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina koji pomažu organizaciju radionica i u čijim se prostorijama u Graberju 33 većina radionica održava.

 Zamjenik gradonačelnika Marković čestitao je učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima i istaknuo da grad Varaždin pomaže rad udruga koje rade sa mladima te na taj način osigurava bolje uvjete za njihovo napredovanje u svojim područjima.  Dobitnicima priznanja uručio je prigodne poklone za nagradu i poticaj da nastave sa uspješnim djelovanjem u razvoju tehničke kulture.

 

 

 

Web by eSENTIO